9 Replies Latest reply: May 6, 2014 4:03 AM by Diana-Elena Boboc RSS

    Problem to assign document CALs

      Hi,

      I 've problem to assign document CALs. I 've allocated 15 and then I click on the manage user icon. Every fields is empty and "grey". In the field Manual Input of Users Name I've assign 8 persons.Now I can't do this anymore because the field is full and I only se a scroll bar.

        • Re: Problem to assign document CALs
          Bas Knol

          Hi,

           

          I also encountered the same problem in QlikView Server v11 SR1 build 11282.

          Manage user - Manual Input of User Names.png

           

          I did the following to remove the scrollbar:

          1. On your QlikView Server go to: QlikView installation folder -> Management Service -> QMCCommon
            (in my case 'C:\Program Files\QlikView\Management Service\QMCCommon').
          2. Open 'Recipients.htm' with editor (notepad). Create a backup of this file before changing it.
          3. Go to line 262 (ctrl + g).
          4. Change the style attribute. Remove 'overflow:auto' from the style attribute.
            So style="width: 520px; overflow:auto;" becomes style="width: 520px;".
          5. This will remove the scrollbar.
          6. Save the file 'Recipients.htm'.
          7. Go to you QlikView Management Console.
          8. Refresh the page and click 'Manage users' icon. You should be able to add more than 8 persons, separated with semicolon.

           

          I like the user interface of QlikView Server 10 more when it comes to the 'Authorization' tab of a user document.

          In QlikView Server I am not able to see (as far as I know) an overview of the users that I have added to the document. I first have to select the 'Manage users' icon before I can see which users I have added.

          When I am using the input box 'Manual input of User Names' to add multiple users I also can not see the users I have added in one view.

            • Re: Problem to assign document CALs
              Bas Knol

              Hi,

               

              I have made an additional change to the file 'Recipients.htm' (see attached), I described in my previous post.

              I have changed the input element on line 262:

               

              <input id="FreeRecipients" type="text" avq="edit:.Recipients.FreeRecipients" style="width: 520px; overflow:auto;" data-tooltip="This field is used for manual input of user names that do not exist in the specified directory" title='Enter a single user name (for example, "<domain_name>\<user_name>") or several user names separated by semicolons.' ></input>

               

              to a textarea element:

               

              <textarea rows="5" id="FreeRecipients" type="text" avq="edit:.Recipients.FreeRecipients" style="width: 520px;" data-tooltip="This field is used for manual input of user names that do not exist in the specified directory" title='Enter a single user name (for example, "<domain_name>\<user_name>") or several user names separated by semicolons.' ></textarea>

               

              This is the result, a bit more space to enter the user names:

              Manage user - Manual Input of User Names - textarea.png

            • Re: Problem to assign document CALs

              The strange thing is that this "Manual input of user names"cassette appears ok in Documents -> Document CALs -> Manage Users, but in Systems -> Licenses -> Client Access Licenses CALs -> Assigned CALs -> Manage Users does not appear at all.

               

              Is there any other .htm file in C:\Program Files\QlikView\Management Service\QMCCommon other than Recipients.htm, that I can modify in order to repair this issues ?

               

              Thank you,

              • Re: Problem to assign document CALs

                The guys from QlikView Support provide me a solution to update the QlikView server from version 11.00.11282 to version 11.20 SR 6 because this is a known bug ID 47554.

                 

                So the solution is the update of the server version

                 

                Best regards,