4 Replies Latest reply: Dec 27, 2012 11:15 AM by Lyndon Nelson RSS

    Can I use QlikView Tickets AND Basic Authentication on the same server?

    Lyndon Nelson

      Running QlikView 10

      2 servers, one running IIS as the website and the other running QVS, both with Windows 2008 EE 64bit

      Application using tickets works fine - only authorized users can see and open documents.

      Remaining application is not scheduled to be converted to use tickets, will still use basic authentication.

      Using IE and Ajax client

       

      Some of the symptoms I am getting on the broken application:

      1. I see ALL documents, even ones I am not supposed to.

      2. I can not open any documents, I get a Failed to Authenticate popup followed by a No Connection popup.

      3. The QVServer log shows this error twice:

           2012-08-28 11:23:58    2012-08-30 15:29:41    4    700    Information    Session stop reason: negotiating failed - no anonymous access allowed

      4. The Windows Event Viewer on the QVS shows:

           The description for Event ID 700 from source QlikViewServer cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local      computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

            If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

            The following information was included with the event:

            Session stop reason: negotiating failed - no anonymous access allowed

            The specified resource type cannot be found in the image file

       

      I have tried everything I can think of in obviously every combination except the one that works.

       

      While I am new to QlikView, I do have a fair amount of IIS/website knowledge/experience. I would think that it is possible to run both methods of authentication on the same set of servers (different documents, of course), but I can't get it to work. Has anyone else experienced problems (or been successful) at setting something like this up?

       

      Thanks.