Qlik Community

New to Qlik Sense

If you’re new to Qlik Sense, start with this Discussion Board and get up-to-speed quickly.

Announcements
IMPORTANT security patches for GeoAnalytics Server available to download: READ DETAILS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
ashishkalia
Partner
Partner

Qliksense 3.0 Error:- No Engine server is available for the following app app:_hub

Hi All,

I just installed my Qlik sense 3.0 on my machine and licensed it. Installation and licencing all went correct.

Connected to Directory and allowed a token to my ID. Now when I am trying to open hub I am getting error

Error:- No Engine server is available for the following app  app:_hub

Checked all services: Running fine

Checked Engine on QMC: Status is running.

Please look into the issue as I am not getting any workaround.

21 Replies
Michael_Tarallo
Employee
Employee

Hello Ashish, we are actively looking at this. I will update this thread shortly.

Regards,
Mike Tarallo
Qlik
Michael_Tarallo
Employee
Employee

Hi Ashish - I have restarted the Dispatcher Service and this addressed the issue:

I am aware that the issue is in R&D's hands and is being fixed.

Please mark the appropriate replies as CORRECT / HELPFUL so our team and other members know that your question(s) has been answered to your satisfaction.

Regards,

Mike Tarallo

Qlik

Regards,
Mike Tarallo
Qlik
asivan
Partner
Partner

Hi,

i'm facing the same issue,

restart the dispatcher service solve the problem but i have to do it every time i want to approach hub.

thanks,

ashishkalia
Partner
Partner
Author

Hey, Thanks a lot Mike. Worked magically.

Just restarted the dispatcher service and it is working.

Just want to know few things from you Mike

  • Why it occurred?/
  • Is reloading the service is a permanent solution or recursive process for every time issue occurring ?

Once again thanks.

Ashish Kalia

Michael_Tarallo
Employee
Employee

Hi Guys - this is an issue that will be fixed very soon

Regards,
Mike Tarallo
Qlik
Not applicable

Hi Mike,

yes this sorted the issue out for me. Thanks for the quick response.

Robin Atkinson

Acumen BI

simon_minifie
Partner
Partner

Hi Michael,

Has there been any update on this one?
Have hit the same issue, and restarting the Dispatcher service is not clearing the error.

Many thanks,

Simon

Not applicable

Same here. Were you able to resolve this issue? Restarting services didn't help

Michael_Tarallo
Employee
Employee

Hi Ravi - I believe a fix in the latest release addressed this. What version are you using?

Regards,
Mike Tarallo
Qlik