Qlik Community

Ask a Question

QlikView App Dev

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Announcements
Join us at the Cloud Data and Analytics Tour! REGISTER TODAY
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Not applicable

Loading text fail

Hello All,

I am having an issue with the loading of some of my fields in Qlikview from excel.

I have a field name in excel :  [raison_refus_rendez-vous]

and it contains the following information:

'Autres', 'Rendez-vous déjà fixé', 'Véhicule vendu', 'Entretien déjà effectué' and some blank cells.

However, the 'Véhicule vendu' is not showing at all while the example 'Autres' is showing as 10 in my count on Qlikview while there are 52 in my excel worksheet.

My expression is very simple: count([raison_refus_rendez-vous])

Is it a bug or an I doing something wrong?

Thanks,

Hasvine

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable
Author

Hi everyone,

I deleted the file and replaced it with a new one and it seems to work miraculously now.

Thanks for your help.

Kind Regards,

Hasvine

View solution in original post

11 Replies
MayilVahanan

HI

Is it possible to provide sample text file?

Thanks & Regards,
Mayil Vahanan R
jonathandienst

It could be that Qlikview sees the values as the same. For example, if a data field loads 003 in the first line and 03 in a later line, QV will interpret them both as the number 3, and give them the default format of '000' (from the first line).

If you post an example file, you will get more specific and accurate help.

Logic will get you from a to b. Imagination will take you everywhere. - A Einstein
Not applicable
Author

Hi Jonathan/Mayil,

I do not get the option to upload the excel file, i can only see upload video and photo so i enclosed a screen shot of my excel.

screenshot1.png

Thanks,

Hasvine

MarcoWedel

y‌ou have to switch to advanced editor (upper right corner of the editor) to see the upload file option.

Hope this helps

regards

Marco

Not applicable
Author

Hi thanks for tip, i managed to add the attachment.

KR,

Hasvine

qlikmsg4u
Specialist
Specialist

Untitled.png

Not applicable
Author

This is how it shows for me with the same expression and dimension:

qlikmsg4u
Specialist
Specialist

Strange, is from the same file you are loading data?

please post your load script to understand.

Not applicable
Author

Hi everyone,

I deleted the file and replaced it with a new one and it seems to work miraculously now.

Thanks for your help.

Kind Regards,

Hasvine

View solution in original post