Qlik Community

Ask a Question

App Development

Discussion board where members can learn more about Qlik Sense App Development and Usage.

Announcements
QlikWorld Online 2021, May 10-12: Our Free, Virtual, Global Event REGISTER TODAY
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
matjnrecomob
Contributor
Contributor

Custom theme doesn't work anymore on specific published app

Hello All,

I have a several month old custom theme deployed on several apps. It worked just fine so far.

However, it hasn't been working since yesterday on a specific published app :

- Nobody has touched this app

- The custom theme keeps working on the other apps

- Publishing (replacing the current app) a new app on this one doesn't change the theme 

- A duplicated app from this one to "my work" has the right theme working

- Publishing this duplicated app as a brand new one (not replacing) works fine but the app not working is linked to many tasks and a lot of links use its ID ... I would prefer not to do that as a fix.

 

Has anyone ever had and solved this issue ? 

 

Labels (1)
8 Replies
plu
Employee
Employee

Hi,

Has there been any changes to security rules on your server? Themes are a resource that can be controlled by rules so that could be why a certain app can’t use a specific resource.

Patrik.
matjnrecomob
Contributor
Contributor
Author

Hi,

Thanks for the reply!

There were no modification on security rules ...

 

plu
Employee
Employee

Hi,

Then I would file a bug with support, there is nothing obvious that me or the developers can think of. 

Regards,

Patrik.

 

millerhm
Partner
Partner

Did you ever get any update from Support on this? I've seen this too and it's super annoying!

plu
Employee
Employee

Hi all,

I believe this is similar to another bug identified as QLIK-96200 and should be part of the September 2019 release.

What's happened in this bug is that the app got two values set for the theme and thus not reading the correct value. From September we will remove the duplicate and you should have only one value to set and use.

Best regards,

Patrik. 

millerhm
Partner
Partner

Thanks for the update, Patrik - that's good news. Any idea why this is affecting some apps and not others or a way to tell ahead of time which are going to be affected?

plu
Employee
Employee

We believe it has to do with the user opening/working with the app. What happened was that the user had two sessions to the app and thus two different values could be stored for that property. This could happen by double tapping the app in the hub and then having two copies open. 

For almost everything we you can do building an app this isn't an issue since what you do in one version of the app is mirrored to the other. But for this property this didn't happen.

In the September release we have fixed so that the property is reflected across all open apps. We will also merge any duplicates of the property to only one.

 

Cheers,

Patrik. 

millerhm
Partner
Partner

Makes sense, thank you!