Qlik Community

New to QlikView

Discussion board where members can get started with QlikView.

Announcements
Attend QlikWorld 2020 and hear keynote speaker, Malcolm Gladwell. Register by February 29th to save $200. Learn More
dhatrikasurya
New Contributor

Section Access not working in a server

Hi QV Experts,

gwassenaar‌,

Qlikview secion access is working fine in my qlikview desktop but not in server. I searched and referred lot of posts but end with failures.

Similar post like below and not able to fix the issue.

Could you please help on this

Section Access Problem - AccessPoint / NTNAME

'

TempAuthorizationTable:

Load NTNAME, ACCESS, REGION &'_' & [SUB REGION] & '_' &COUNTRY & '_' &SEGMENT & '_' & BU & '_' & FUNCTION AS %KEY;

LOAD

     ACCESS,

     NTNAME,

     If(REGION ='*', '<ANY>', REGION) AS REGION,

     If([SUB REGION] ='*', '<ANY>', [SUB REGION]) AS [SUB REGION],

     If(COUNTRY ='*', '<ANY>', COUNTRY) AS COUNTRY,

     If(SEGMENT ='*', '<ANY>', SEGMENT) AS  SEGMENT,

     If(BU ='*', '<ANY>', BU) AS BU,

     If(FUNCTION ='*', '<ANY>', FUNCTION) AS FUNCTION

FROM

[..\..\ExternalData\Finance Cost Center\Cost Center - Section Access.xlsx]

(ooxml, embedded labels, table is [Section test]);

Section Access;

Load ACCESS, NTNAME, %KEY Resident TempAuthorizationTable;

Section Application;

Drop Table TempAuthorizationTable;

CostCtrDept:

LOAD *,

[Region Code] &'_'& [Sub Region Code] &'_'& [Country Code] &'_'& SEGMENT_SHORTNAME &'_'& [Business Unit Code] & '_'& [Functional Area ID] AS KEY

Resident CostCenterDept;

//inner join(CostCtrDept)

SLogic:

//NO ANY

LOAD Distinct KEY, [Region Code] &'_'& [Sub Region Code] &'_'& [Country Code] &'_'& SEGMENT_SHORTNAME &'_'& [Business Unit Code] & '_'& [Functional Area ID] AS %KEY Resident CostCtrDept;

//1 ANY

LOAD Distinct KEY, [Region Code] &'_'& [Sub Region Code] &'_'& [Country Code] &'_'& SEGMENT_SHORTNAME &'_'& [Business Unit Code] & '_'& '<ANY>' AS %KEY Resident CostCtrDept;

LOAD Distinct KEY, [Region Code] &'_'& [Sub Region Code] &'_'& [Country Code] &'_'& SEGMENT_SHORTNAME &'_'& '<ANY>' & '_'& [Functional Area ID] AS %KEY Resident CostCtrDept;

LOAD Distinct KEY, [Region Code] &'_'& [Sub Region Code] &'_'& [Country Code] &'_'& '<ANY>' &'_'& [Business Unit Code] & '_'& [Functional Area ID] AS %KEY Resident CostCtrDept;

LOAD Distinct KEY, [Region Code] &'_'& [Sub Region Code] &'_'& '<ANY>' &'_'& SEGMENT_SHORTNAME &'_'& [Business Unit Code] & '_'& [Functional Area ID] AS %KEY Resident CostCtrDept;

LOAD Distinct KEY, [Region Code] &'_'& '<ANY>' &'_'& [Country Code] &'_'& SEGMENT_SHORTNAME &'_'& [Business Unit Code] & '_'& [Functional Area ID] AS %KEY Resident CostCtrDept;

LOAD Distinct KEY, '<ANY>' &'_'& [Sub Region Code] &'_'& [Country Code] &'_'& SEGMENT_SHORTNAME &'_'& [Business Unit Code] & '_'& [Functional Area ID] AS %KEY Resident CostCtrDept;

//6 ANY

LOAD Distinct KEY, '<ANY>' &'_'& '<ANY>' &'_'& '<ANY>' &'_'& '<ANY>' &'_'& '<ANY>' & '_'& '<ANY>' AS %KEY Resident CostCtrDept;

DROP Table CostCenterDept;

3 Replies
Highlighted
MK9885
Honored Contributor II

Re: Section Access not working in a server

I must say your section access script looks complicated.

Usually mine is jut Section Access script and the fields are being read from Data model.

You are limiting data based on what field? Any way, try using star is * and test it.

STAR is *;

Section Access;

Load ACCESS, NTNAME, %KEY Resident TempAuthorizationTable;

Section Application;


Highlighted
MVP & Luminary
MVP & Luminary

Re: Section Access not working in a server

Make sure all the field values in the section access table and the %KEY field values in the rest of your data tables are also in upper case just. So not just the field names, but the field values as well.


talk is cheap, supply exceeds demand
Highlighted
Luminary
Luminary

Re: Section Access not working in a server

Most of the time it is the Service Account not being added.

Dion