Skip to main content

QlikView App Dev

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Announcements
Welcome to Qlik Community! Check out our new navigation! FIND OUT MORE
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
brf10043
Creator
Creator

Where clause in Load Script reference Excel file

All,

I have the following load script to load incident data

LOAD
*,
'1' as Ticket_Count,
[IM Submitter RA] as RA_XREF
 FROM [$(Path)IM_Final.qvd](qvd);

 

But I only want to load incidents from the qvd where the value in the IM_Component_link exists in mapping table that I am loading from Excel.  How do I accomplish this? 

LOAD COMPUTER_SYSTEM_CI_ID,
[Collection Name],
Subcollections_CI_ID,
Subcollections_NAME,
COMPUTER_SYSTEM_CI_ID1 as IM_Component_link,
COMPUTER_SYSTEM_NAME,
SITE,
ASSET_LIFECYCLE_STATUS,
ENVIRONMENT,
CS_OPERATING_SYSTEM,
INSTANCE_ID,
DB_CI_ID,
DB_NAME,
DB_MODEL,
DB_VERSION_NUMBER,
DB_ENVIRONMENT
FROM
[$(PathEx)Critical Apps Map.xlsx]
(ooxml, embedded labels, table is [686 Coll_Server_DB]
);

 

Labels (1)
1 Solution

Accepted Solutions
Vegar
MVP
MVP

IM_Component_links:
LOAD
IM_Component_link,
FROM
[$(PathEx)Critical Apps Map.xlsx]
(ooxml, embedded labels, table is [686 Coll_Server_DB]);

LOAD
*,
'1' as Ticket_Count,
[IM Submitter RA] as RA_XREF
FROM [$(Path)IM_Final.qvd](qvd)
Where EXISTS(IM_Component_link, IM_Component_link)
;
Drop table IM_Component_links;


View solution in original post

6 Replies
Vegar
MVP
MVP

IM_Component_links:
LOAD
IM_Component_link,
FROM
[$(PathEx)Critical Apps Map.xlsx]
(ooxml, embedded labels, table is [686 Coll_Server_DB]);

LOAD
*,
'1' as Ticket_Count,
[IM Submitter RA] as RA_XREF
FROM [$(Path)IM_Final.qvd](qvd)
Where EXISTS(IM_Component_link, IM_Component_link)
;
Drop table IM_Component_links;


brf10043
Creator
Creator
Author

Thanks Vegar.

 

I'm getting a "Field 'IM_Component_link' not found" with the Where clause.

 

Where EXISTS(IM_Component_link, IM_Component_link)

brf10043
Creator
Creator
Author

And yes the Field IM_Component_link does exists in the IM_Final.qvd
brf10043
Creator
Creator
Author

Hold on. Actually I am wrong. Field IM_Component_link does not exists in the IM_Final.qvd. I create it in a link table later in the load.
brf10043
Creator
Creator
Author

Thanks Vegar.  Your solution works perfectly.  I had a problem with renamed columns. 

Vegar
MVP
MVP

Oh, I missed your earlier comments.
I'm glad it worked out for your.

BR
Vegar