Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Not applicable

MOultiple Web Tiers for QVS9

error loading image

I have one server say ServerA with QVServer & QvWebserver installed, same server is configured for Custome Directory Service.
I have another Server say ServerB with only QvWebserver installed.
The Setup is done as per the above mentioned model.

Now my question is how do I provide access to the external users using ServerB. What should be the URL for access?

10 Replies

MOultiple Web Tiers for QVS9

Hi Kumar

You don't need to specify which user open what document in server A or Server B it will be automatically done by qlik view itself

One more thing this type of setup requires special licence called clustering or load balancing.

do you have that?

Regards

ASHFAQ

Not applicable

MOultiple Web Tiers for QVS9

Dear Ashfaq,

Thanks for your response.
I do understand for load balancing we need to have a license which supports clustering.

Here my point is apart from my main server which is ServerA (with QvServer+ QvWebserver installed ) I am using another server say ServerB(with only QvWebserver installed) for authenticating the custom user login.

In this scenario what would be the URL which custom user will use? (will it be http://ServerA/qlikview/login.htm)
What would be the memory utilization at ServerB when custome user access documents?

For internal domain users the URL would be the default one i.e. http://ServerA/qlikview

Thanks,

Employee
Employee

MOultiple Web Tiers for QVS9

Hi Kumar,
The external users would use the URL http://ServerB/qlikview/login.htm.
http://ServerA is an internal server, i.e. not visible to the external users, so they cannot access it.

ServerB will only utilize memory for the web server itself, as all the calculations etc are performed on the QVS, not the web server.

Regards,
Bjorn

Not applicable

MOultiple Web Tiers for QVS9

Hi Bjorn,

I am unable to access the URL http://ServerB/login.htm , please have a check on the attachment for the steps I followed to setup the environment for external user and let me know what need to be done further.

[View:http://community.qlik.com/cfs-file.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/12/1157.external-user-setup.docx:550:0]

Thanks,
Kumar

Employee
Employee

MOultiple Web Tiers for QVS9

Didn't you mean http://ServerB/qlikview/login.htm? Login.htm is located in /qlikview/login.htm so that might be the issue. I see on p.3, first picture you have Login address: login.htm. Change this to /qlikview/login.htm

Regards,
Bjorn

Not applicable

MOultiple Web Tiers for QVS9

Bjorn, I changed that and tried http://ServerB/qlikview/login.htm also but not working.
How do we troubleshoot now?

Employee
Employee

MOultiple Web Tiers for QVS9

Can you access the page at all or do you get a 404 error or anything similar?
First thing would be to make sure you can go to Accesspoint on http://ServerB/qlikview and see that you can press Login.
You should then be redirected to http://ServerB/qlikview/login.htm to enter credentials.
If you're "stuck" when entering credentials, i.e. nothing happens you need to start troubleshooting Directory Service Connector. Make sure you can access qtds.asmx from ServerB (in your case http://192.168.254.27:4735/qtds.asmx).
If you can access qtds.asmx you could try the following to see if you can resolve any custom groups for a specific user: http://192.168.254.27:4735/qtds.asmx?ResolveGroups&_user=myuser

That's what I can think of right now.

Not applicable

MOultiple Web Tiers for QVS9

While accessing http://192.168.254.27:4735/qtds.asmx from serverB, it shows the message

<Root>CustomDirectoryWebService says, "Hello world. The time is: 09-03-2011 15:30:41.0138234". For wsdl, add ?WSDL at the end of the request. </Root>

I am getting HTTP 404 while accessing http://ServerB/qlikview/login.htm
I am not able to access Accesspoint by URL http://ServerB/qlikview

Please suggest,

Employee
Employee

MOultiple Web Tiers for QVS9

404 equals page not found so you need to check why you cannot access http://ServerB. Maybe you changed the settings under Web for the QVWS on ServerB? If you check the log for the QVWS you should see what URL:s will be bound to the service (i.e. which URLSmiley Frustrated it will "listen" to).

When starting the QVWS you should see something similar to the below in the log:

2011-03-09 11:17:41.6406250 Information Configured directories

2011-03-09 11:17:41.6406250 Information Load Settings from: C:\ProgramData\QlikTech\WebServer\config.xml

2011-03-09 11:17:43.1718750 Information register prefix: "https://+:443/scripts/"

2011-03-09 11:17:43.2343750 Information register prefix: "http://+:80/scripts/"

2011-03-09 11:17:43.2343750 Information register prefix: "http://+:4750/"

2011-03-09 11:17:43.2343750 Information register prefix: "http://+:80/qvajaxzfc/"

2011-03-09 11:17:43.2343750 Information register prefix: "http://+:80/qlikview/"

2011-03-09 11:17:43.2343750 Information register prefix: "http://+:80/qvclients/"

2011-03-09 11:17:43.2343750 Information register prefix: "http://+:80/qvdesktop/"

2011-03-09 11:17:43.2343750 Information register prefix: "http://+:80/qvplugin/"

Those are the URL:s registered by default for QVWS.



Community Browser