Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Highlighted
Not applicable

Server 11 + IIS install problem: Could not load file or assembly 'AccessPoint'

Hi!

I'm trying to install QlikView Server with IIS support on Windows Server 2008 R2.

When i opening Access Point, i'm gettimg "Loading Content" all the time.

.NET 4.0.30319 - ok, installed and selected in pool "QlikView IIS",

"...aspnet_regiis -i" - yes, i tried it

i installed Fiddler to analyze the problem and i see "500" error while accessing url "/QvAJAXZfc/AccessPoint.aspx?mark=&platform=browser.MSIE%209.0&dpi=96 HTTP/1.1"

And when i'm trying to open this url in browser, i get:

Server Error in '/QvAjaxZfc' Application.

--------------------------------------------------------------------------------

Could not load file or assembly 'AccessPoint' or one of its dependencies. An attempt was made to load a program with an incorrect format.

Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.BadImageFormatException: Could not load file or assembly 'AccessPoint' or one of its dependencies. An attempt was made to load a program with an incorrect format.

Source Error:

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below. 

Assembly Load Trace: The following information can be helpful to determine why the assembly 'AccessPoint' could not be loaded.

WRN: Assembly binding logging is turned OFF.

To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) to 1.

Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.

To turn this feature off, remove the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].

Stack Trace:

[BadImageFormatException: Could not load file or assembly 'AccessPoint' or one of its dependencies. An attempt was made to load a program with an incorrect format.]

   System.Reflection.RuntimeAssembly._nLoad(AssemblyName fileName, String codeBase, Evidence assemblySecurity, RuntimeAssembly locationHint, StackCrawlMark& stackMark, Boolean throwOnFileNotFound, Boolean forIntrospection, Boolean suppressSecurityChecks) +0

   System.Reflection.RuntimeAssembly.InternalLoadAssemblyName(AssemblyName assemblyRef, Evidence assemblySecurity, StackCrawlMark& stackMark, Boolean forIntrospection, Boolean suppressSecurityChecks) +567

   System.Reflection.RuntimeAssembly.InternalLoad(String assemblyString, Evidence assemblySecurity, StackCrawlMark& stackMark, Boolean forIntrospection) +192

   System.Reflection.Assembly.Load(String assemblyString) +35

   System.Web.Configuration.CompilationSection.LoadAssemblyHelper(String assemblyName, Boolean starDirective) +123

[ConfigurationErrorsException: Could not load file or assembly 'AccessPoint' or one of its dependencies. An attempt was made to load a program with an incorrect format.]

   System.Web.Configuration.CompilationSection.LoadAssemblyHelper(String assemblyName, Boolean starDirective) +11569328

   System.Web.Configuration.CompilationSection.LoadAllAssembliesFromAppDomainBinDirectory() +485

   System.Web.Configuration.AssemblyInfo.get_AssemblyInternal() +79

   System.Web.Compilation.BuildManager.GetReferencedAssemblies(CompilationSection compConfig) +337

   System.Web.Compilation.BuildManager.CallPreStartInitMethods() +280

   System.Web.Hosting.HostingEnvironment.Initialize(ApplicationManager appManager, IApplicationHost appHost, IConfigMapPathFactory configMapPathFactory, HostingEnvironmentParameters hostingParameters, PolicyLevel policyLevel, Exception appDomainCreationException) +1167

[HttpException (0x80004005): Could not load file or assembly 'AccessPoint' or one of its dependencies. An attempt was made to load a program with an incorrect format.]

   System.Web.HttpRuntime.FirstRequestInit(HttpContext context) +11702064

   System.Web.HttpRuntime.EnsureFirstRequestInit(HttpContext context) +141

   System.Web.HttpRuntime.ProcessRequestNotificationPrivate(IIS7WorkerRequest wr, HttpContext context) +4870277

--------------------------------------------------------------------------------

Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.0.30319.272

Thanks for any help!

21 Replies
Partner
Partner

Re: Server 11 + IIS install problem: Could not load file or assembly 'AccessPoint'

Hi,

Please look at the authenticaion method you have selected in IIS.

Regards,

Karthi

Not applicable

Re: Server 11 + IIS install problem: Could not load file or assembly 'AccessPoint'

"Windows Authentication" = "On" (at "Authenticatoin" tab of the "QlikView" site)

Partner
Partner

Re: Server 11 + IIS install problem: Could not load file or assembly 'AccessPoint'

Enable Basic authentication as well along with windows authentication for all QV related sites.

Please post your foundings after the above change.

Regards,

Karthi

Not applicable

Re: Server 11 + IIS install problem: Could not load file or assembly 'AccessPoint'

Same problem (

I enabled basic authentication, but nothing has changed

500 Error

Partner
Partner

Re: Server 11 + IIS install problem: Could not load file or assembly 'AccessPoint'

IIS application pool is running under the same account as like services running ?

Not applicable

Re: Server 11 + IIS install problem: Could not load file or assembly 'AccessPoint'

I created local user "QlikServerUser" and added it to groups "Administrators" and "QlikViewAdministrators".

And all QV services running under this user. And "QlikView IIS" pool too.

Partner
Partner

Re: Server 11 + IIS install problem: Could not load file or assembly 'AccessPoint'

Are you getting login page .. and getting this error after successful login?

Not applicable

Re: Server 11 + IIS install problem: Could not load file or assembly 'AccessPoint'

No, i can see only "Loading content", no any login dialogs.

And 500 error i see via Fiddler

Partner
Partner

Re: Server 11 + IIS install problem: Could not load file or assembly 'AccessPoint'

In advanced settings of IIS Qlikview application pool, please check Managed pipeline mode is selected as integrated.