Qlik Community

QlikView Management

Discussion Board for collaboration on QlikView Management.

edp
Contributor

Browser authentication

Hi,

I have a QV server installation: the browser authentication doesn't work anymore with the machines with Windows 7 and Windows 8 (it still works with Windows XP); the only recognized account is the administrator one...all the others are rejected.

I didn't make any architectural modification in the mean time, obvioulsy...

I suppose the behavior is caused by an automatic Windows patch: has anybody the same problem?

Thks.

N.

15 Replies
Employee
Employee

Re: Browser authentication

Hi,

I am not sure what you mean by "browser authentication doesn't work anymore". Are you saying it is asking for a username and password or it is not and you want it to?

Bill

edp
Contributor

Re: Browser authentication

Yep, it's asking for user and pwd but it doesn't recognize them when I tape them, so it asks for them again, and again, and again...

The same credentials inserted into an XP machine are accepted.

This behavior is for any credentials exept for the administrator one.

Pls note that if I set on QV console the "alternate login page (web form)" property, instead of the "default login page (browser autontication)" one, the same credentials work properly also in 7/8 machine and not only in the XP ones.

buzzy996
Honored Contributor II

Re: Browser authentication

can u check the following settings,

1. AD -- AD is mapped in General tab of Dsc--DSC@ur system name---Ad?

2.Default login page-- is't set from Authentication tab from QVWS@ur system name?

3.wht is the error ur geting after u provided ur credentials?

Employee
Employee

Re: Browser authentication

Can you make sure that in IIS that you have only Windows authentication enable for the QlikView and AvAjaxZfc virtual folders?

Bill

edp
Contributor

Re: Browser authentication

Shiva, would u mind to explain me step-by-step how can I check the parameters you tell about in paragraphs 1 and 2?

3. No error happens when I input the credentials: it simply ask me for them again :-(

Thks.

N.

edp
Contributor

Re: Browser authentication

Bill,

I've asked to my SA to check the parameter you mention: I'll give u the answer ASAP.

Thks.

N.

buzzy996
Honored Contributor II

Re: Browser authentication

hi,

Login to QMC,

1.System tab---Setup tab-- clik on folder Direct Service Connectors---DSC@urserver name---Active Directory--here u have to check Active directory settings on General tab,whether LDAP is configured or not accordingly ur domain?

2.System tab--Setup tab--- clikc on folder QlikView Web Servers---QVWS@Ur server name---righ side Authentication tab--here u have to check

Authentication as Always

Type as Ntlm

Login Address as Default loin page (browser authntication)

edp
Contributor

Re: Browser authentication

Hi Shiva,

1.

Path LDAP://mydomain

Username: mydomanin\administrator

2.

The parameters are as u exposed

Thks.

N.

buzzy996
Honored Contributor II

Re: Browser authentication

sorry,no idea further on this..Hopes bbt is the right one to answer!

Community Browser