Qlik Community

QlikView Publisher

Discussion Board for collaboration on QlikView Publisher.

Announcements
QlikView Fans! We’d love to hear from you.
Share your QlikView feedback with the product team… Click here to participate in our 5-minute survey.
Rules, plus terms and conditions, can be found here.
Not applicable

Problem with QV10 Accesspoint using IIS and windows server 2003 local users no AD

Hi,

I have QlikView Server 10 with IIS as a web server with no AD, I have the account lock out policy threshold =3  (windows server 2003),the IIS Authentication Access is integrated windows Authentication and the anonymous access is disabled.

when user enter wrong password it lock him out after first trial

Not sure what might cause that

Is IE send the the wrong credentials 3 times ,  or should I change settings in IIS authentication??

can you please help

thanks

Alex

15 Replies
Employee
Employee

Re: Problem with QV10 Accesspoint using IIS and windows server 2003 local users no AD

QlikView doesn't do authenication that is a Windows function.  You might want to look at this

http://support.microsoft.com/kb/215383

Bill

Not applicable

Re: Problem with QV10 Accesspoint using IIS and windows server 2003 local users no AD

IIS configured  to support  NTLM protocol for network authentication in my case

isnt the right way??

Employee
Employee

Re: Problem with QV10 Accesspoint using IIS and windows server 2003 local users no AD

Hi,

I missed read what you are asking and I am soory. You want to have it so if a user tries to login with a bad password it will lock the account after three tries.  If you look under Administrator tools and Local Security Policy you can try changing the account Lockout Threshold. See the below. I have never used this on a local server, but you can give it a try. Please let me know if this works for you.

BillQV10-2012-12-26-12-15-37.png

Not applicable

Re: Problem with QV10 Accesspoint using IIS and windows server 2003 local users no AD

the account lock out policy threshold =3

but still lock out user after one  bad attempt

any clue why??

Employee
Employee

Re: Problem with QV10 Accesspoint using IIS and windows server 2003 local users no AD

Sorry, I do not know why.  Might want to try contacting Microsoft.

Bill

Not applicable

Re: Problem with QV10 Accesspoint using IIS and windows server 2003 local users no AD

well

Im not sure if its QlikView or IIS issue??

help please

thanks

Employee
Employee

Re: Problem with QV10 Accesspoint using IIS and windows server 2003 local users no AD

Authenication is a IIS issue and not QlikView. We do not authenicate the users Windows does that.

Not applicable

Re: Problem with QV10 Accesspoint using IIS and windows server 2003 local users no AD

can you explain the IIS configration for QlikView access point when there is no AD using windows server 2003 ???

thanks

Employee
Employee

Re: Problem with QV10 Accesspoint using IIS and windows server 2003 local users no AD

Sure, under the DSC you would setup the local Directory. Please remember this has nothing to do with authentication. QlikView only does authorization.

QV10-2012-12-26-14-29-31.png

Bill

Community Browser