8 Replies Latest reply: Dec 12, 2012 4:23 AM by Nick Gan RSS

    V11.0.11282.0 : slowness in loading

    Nick Gan

      Hi All,

       

      I have just upgraded from v10SR2 to v11.0.11282.0.

       

      I have many complaints from the users that when they are loading some dashboards, they are facing delays which never occured to them before the upgrade (by IE plugin).

      and i can see it too even opening from the server in desktop version.

       

      I have

       

      • Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise x64 Edition X64 (Microsoft Windows NT 5.2.3790 Service Pack 2)
      • 61429Mb
      • Intel(R) Xeon(R) CPU X5670 @ 2.93GHz

       

      Does anyone have the same problems?

      May be some configuration in QMC?

       

      PLEASE HELP.......

       

       

      Thanks.

        • Re: V11.0.11282.0 : slowness in loading
          Miguel Angel Baeyens de Arce

          Hi Nick,

           

          When are the users experiencing the delay: logging into AccessPoint, waiting for the list of documents to appear, section access, opening the document, drawing charts, only the first time they open, always...?

           

          Is there any chance that the document was preloaded in the other server and is not in this, so the first time they open the document takes a long time?

           

          Miguel

          • Re: V11.0.11282.0 : slowness in loading
            Nils Morris

            Did you upgrade the server as well, I mean is it the same server configuration as previously?

            There are a few server settings that can improve server performance. http://community.qlik.com/docs/DOC-2362

            This might not be the problem but you could look into this.

             

            (Just noticed your post on IEplugin problem)

            I know that you dont use AJAX but if you test the documents in AJAX are they as slow as in the plugin?

            • Re: V11.0.11282.0 : slowness in loading
              Nick Gan

              Hi Miguel,

               

              The slowness only appear in the dashboard.

              The user open the dashboard, and when it's loading, it's longer than before now.

              and when we navigate to different tabs, the charts used to load immediately, now, we see the loading bar.

              We never preload any dashboard in the memory.

               

              We don't use section access.

              Access point loads fine.

               

              The thing is, after the upgrade, i didn't even change anything, nor QMC.

              i installed the .NET 4, then uninstalled QV 10, then installed QV11, reload all dashboard, go LIVE.

              That's it.

               

              So i think may be it's something else? maybe QV11 require higher server spec than the one we use for QV10?

               

               

               

               

               

              Hi Niromo,

               

              Nothing changed in QMC, i was busy reloading and make sure all dashboard runs well.

              In fact, the setting is as original as it can be. untouched.

               

              As you mentioned AJAX....

              AJAX is almost usable in my environment, i have a very light dashboard, and not possible to use with AJAX at all. which makes it even worst, because i have no backup plan for the users.

               

               

               

              What else could be the cause?

               

               

              Thanks,

                • Re: V11.0.11282.0 : slowness in loading
                  Nils Morris

                  Hi,

                   

                  The settings I mentioned are not in the QMC but are "Hardware" server settings. As you changed from version 10 to 11 I would not expect the problems you are experiencing however If you had changed from 9 to 11 this is one of the things I would look at (there was a significant change in how QV handles memory in version 10).

                   

                  This said it might be worth looking into.

                  • Re: V11.0.11282.0 : slowness in loading
                    Miguel Angel Baeyens de Arce

                    Nick,

                     

                    If the documents eventually open, I'd think on some DSC configuration as well. I'd double check the QMC since you may be missing some configuration. Information that was stored into some XML files with some format are now stored in a different file or tag within the same XML files in version 11.

                     

                    Hope that helps.

                     

                    Miguel

                  • Re: V11.0.11282.0 : slowness in loading
                    Nick Gan

                    errrr.. did you get my reply earlier? it says waiting for moderator to approve...

                     

                    maybe there's a sentiment check in the post? thats why it's needing the moderator approval ?