Qlik Community

App Development

Discussion board where members can learn more about Qlik Sense App Development and Usage.

Announcements
Customer & Partners, DEC. 9, 11 AM ET: Qlik Product & Strategy Roadmap Session: Data Analytics REGISTER NOW
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
ali_hijazi
Partner
Partner

Connecting to a database

Hello
got a QVF file in which I'm connecting to a database using OLEDB

when I run the script it finishes successfully
however when I created a task on this QVF file and I run the task I get the below error every time:
Connector connect error: IDataInitialize::GetDataSource. HRESULT = 80004005. ErrorSource: OraOLEDB, ErrorMsg: ORA-12504: TNS:listener was not given the SERVICE_NAME in CONNECT_DATA

Any idea what could possibly be wrong?
kindly advise

I can walk on water when it freezes
1 Solution

Accepted Solutions
Or
Master II
Master II

Are you running this on the same server machine? If you have multiple nodes, you may be running your manual reload on one node, and the task-based reload on another node which may lack the required TNS information.

View solution in original post

2 Replies
Or
Master II
Master II

Are you running this on the same server machine? If you have multiple nodes, you may be running your manual reload on one node, and the task-based reload on another node which may lack the required TNS information.

View solution in original post

ali_hijazi
Partner
Partner
Author

I assume this is it
yes the installation is multi-node
sounds reasonable

I can walk on water when it freezes