Qlik Community

Ask a Question

Connectivity & Data Prep

Discussion board where members can learn more about Qlik Sense Data Connectivity.

Announcements
QlikWorld starts MONDAY! last chance to register is now ! REGISTER NOW
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
claudio_pette
Partner
Partner

Issue with Sap BEx Connector

Hi guys

I installed Qlik Sense (Apr 2018) and the Sap connector (7.0).

In the Qlik side everything works correctly, while queries via SAP connector on BEx have sometimes positive results other negative (it goes into the BEx dump).

As I saw with the customer, the error seems to reside on some parameters pre-set in the BEx query that should be numeric but in Sense they look like strings. But this is just my hypothesis.

This message appears when I try to open the match code to find a value.

image001.jpg

This message appears if I try to manually enter the value in the Qlik field of the connector.

image002.jpg

Do you have any idea about it?

1 Solution

Accepted Solutions
claudio_pette
Partner
Partner
Author

Finally i resolved this issue. The problem was with the default values of the optional variables as explained in this doc:

https://help.qlik.com/en-US/connectors/Subsystems/SAP_Connectors_Help/Content/Connectors_SAP/Clients...

So, if necessary, it needs to change the query on BEX according with the hints in the article.

View solution in original post

1 Reply
claudio_pette
Partner
Partner
Author

Finally i resolved this issue. The problem was with the default values of the optional variables as explained in this doc:

https://help.qlik.com/en-US/connectors/Subsystems/SAP_Connectors_Help/Content/Connectors_SAP/Clients...

So, if necessary, it needs to change the query on BEX according with the hints in the article.

View solution in original post