Qlik Community

Ask a Question

Integration, Extension & APIs

Discussion board where members can learn more about Integration, Extensions and API’s for Qlik Sense.

Announcements
Qlik Insider - Maximize your investment, Join this webinar, May 26th. Register Today
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
shamsh01
Contributor II
Contributor II

SSO issue between QlikSene 3.1 and Salesforce

Hi ,

I am trying to implement SSO for Qlik Sense & Salesforce. I want to be able to access  Hub through Salesforce Web tab.

I followed this blog post by Jeffery Goldberg :

Video Link : 3605

I had success with this approach in Qlik Sense version 2.2.3. I am using 3.1 now. If I follow the instructions now, one thing I notice different is that the SAML Meta data file from Qlik Sense Proxy has WantAssertionsSigned="true". It was coming as false before.

When I try to connect Qlik from salesforce , I get error saying "The Identity Provider failed authentication. StatusCode=urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:status:AuthnFailed, SubordinateStatusCode = 0    "

Any idea what could have gone wrong? I am guessing its the WantAssertionsSigned value in SAML Meta data file as video points out it should be false. Any idea how to make it false ?



1 Solution

Accepted Solutions
shamsh01
Contributor II
Contributor II
Author

Issue was permission on Salesforce side. My bad, completely forgot about it.

Forgot to associate connected app with a permission set. So it works with WantAssertionsSigned="true".

View solution in original post

5 Replies
shamsh01
Contributor II
Contributor II
Author

Issue was permission on Salesforce side. My bad, completely forgot about it.

Forgot to associate connected app with a permission set. So it works with WantAssertionsSigned="true".

View solution in original post

yocaqlikview
Contributor III
Contributor III

Hi Shamsh Alam

we have the same issue. Could you please give us more detail about what you have configured on Salesforce side?

We have already associate connected app with a permission set in the same way that is explained in the video but when we try to connect Qlik from salesforce https://servername/sfdc/hub/, we get the error "Internal Server Error"



Thanks in advance

burakyilmaz
Contributor
Contributor

Hi Shamsh Alam

We have the same issue , also. Could you please give us more detail about what you have configured on Salesforce side or Qlik side ?


Thanks in advance

shamsh01
Contributor II
Contributor II
Author

What error are you getting? If you share you configuration, I may be able to help. Sorry, took long to get back to you

naman_mittal
Contributor III
Contributor III

Hi ,

I am also getting WantAssertionsSigned="true".

I did every step as in the video but still couldn't get this done.

As you told you also followed same steps, did you did you do something different.