Qlik Community

Integration, Extension & APIs

Discussion board where members can learn more about Integration, Extensions and API’s for Qlik Sense.

Announcements
QLIKWORLD LIVE! MAY 16 - 19TH, EARLY BIRD DISCOUNTS! REGISTER TODAY
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
rbartley
Specialist
Specialist

Single API - random ErrorCode.-2

Hi everyone,

I have seen a number of posts relating to ErrorCode.-2, but I could not find one that matches my case. 

I have a mashup page that uses the Single API to show around 20 visualizations.  Sometimes they will all load fine the first time I load the page, other times I get one or several ErrorCode.-2 messages but where the chart appears perfectly behind the message (see below).  However, the next time I refresh the page, the visualization that had the ErrorCode.-2 will be fine, but another vis will show the same error (or on other occasions there are no errors at all).  This leads me to conclude that this has nothing to do with the visualizations or the app, but is due to some internal Qlik bug, perhaps sequencing.

 

rbartley_0-1634899900347.png

In the browser console, I can see a number of errors, such as the one shown below:

rbartley_1-1634900197897.png

Does anyone have any ideas how to resolve the issue, or how to suppress the error message?  I tried using the on(error,function()) method, but since I'm using the Single API, this isn't working.

Any help greatly appreciated.

 

p.s. I am not using any extensions.

 

@ErikWetterberg , any ideas?

Labels (1)
  • API

1 Solution

Accepted Solutions
rbartley
Specialist
Specialist
Author

I raised a support ticket with Qlik for this and had a discussion with one of the employees.  It appears that we cannot trap the error being returned by the Single Integration API, and the error handling I included in the Capability API code to handle filtering associated with the drop-down list  was never triggered.  Therefore, I decided to remove the default filter from the iframe URLs and handle it all via the Capability API.  This appears to have resolved the issue, so I assume that it was due to some sort of conflict between the two filtering methods.

View solution in original post

14 Replies
NadiaB
Support
Support

Hi

 

We have seen this issues when third party extensions are involved, by any chance do you have any third party extensions ? if so could you remove them and verify if you have the issue after removing them ?

 

Hope it helps. 

Note: if this suggestion helps to resolve the issue or answers your question, it will be appreciated if you select the "Accept as Solution" option.
We encourage you to visit our Knowledge Base https://qliksupport.force.com/QS_CoveoSearch when trying to find a solution related and not limited to: errors, feature requests, product defects. You can also visit our Qlik Help portal https://help.qlik.com/
NadiaB
Support
Support

Hi @rbartley

 

Did you have the chance to verify if there are third party extensions? Other thing you could check is if there are methods in use that were deprecated. 

 

Kind Regards.

Note: if this suggestion helps to resolve the issue or answers your question, it will be appreciated if you select the "Accept as Solution" option.
We encourage you to visit our Knowledge Base https://qliksupport.force.com/QS_CoveoSearch when trying to find a solution related and not limited to: errors, feature requests, product defects. You can also visit our Qlik Help portal https://help.qlik.com/
rbartley
Specialist
Specialist
Author

Hi @NadiaB,

I confirm that there are no third party extensions and I am not using any deprecated methods (it's the Single API, e.g. http://<servername>/single/?appid=<appid>&obj=KDswCD&opt=ctxmenu,noselections&select=$::Member%20State%20Name,Belgium&select=$::EU27_FLAG,1 (where I have replaced the actual server name and appid))  so I'm not using any methods at all).

Regards,

 

Richard

 

rbartley
Specialist
Specialist
Author

Hi @NadiaB,

It seems that if I remove the second field selection then the error goes away.  At first, I wondered whether this was due to the underscore in the field name and so tried to encode that, but I still received the error; I also replaced that field selection with a different selection one a one-word fieldname but that didn't work either.  I even tried simplifying the selection to remove the $:: state  selector, but no luck either.   Finally, I tried to reduce the number of iframes on the page, but that didn't work either.  The strange thing is that if I click on OK, the chart is fine, so it seems like a bug to me.

 

I would appreciate it if you could raise this with the technical team to find out if they have any ideas.

NadiaB
Support
Support

Hi @rbartley

 

If you have a copy of the app, a basic sample mashup and steps to reproduce the best path to follow will be to create a case. 

By any chance have you raised a case before? If not I can help to create a case but we will need the items mentioned above.

 

Kind Regards.

Note: if this suggestion helps to resolve the issue or answers your question, it will be appreciated if you select the "Accept as Solution" option.
We encourage you to visit our Knowledge Base https://qliksupport.force.com/QS_CoveoSearch when trying to find a solution related and not limited to: errors, feature requests, product defects. You can also visit our Qlik Help portal https://help.qlik.com/
rbartley
Specialist
Specialist
Author

It seems that this error is related to the field.selectValues() method that I was also using on the page linked to a country list.  I was using the following call:

qlikApp.field('Member State Name').selectValues([strSelectedMS], false, true);
 
But when I removed the second and third parameters, instead using only:
 
qlikApp.field('Member State Name').selectValues([strSelectedMS]);
 
the error no longer appears.  
 
@NadiaB , thanks for your offer of helping with a support ticket. Fortunately, it wasn't necessary.

 

NadiaB
Support
Support

Thank you @rbartley for sharing the resolution of the issue!!

 

Note: if this suggestion helps to resolve the issue or answers your question, it will be appreciated if you select the "Accept as Solution" option.
We encourage you to visit our Knowledge Base https://qliksupport.force.com/QS_CoveoSearch when trying to find a solution related and not limited to: errors, feature requests, product defects. You can also visit our Qlik Help portal https://help.qlik.com/
rbartley
Specialist
Specialist
Author

Unfortunately, it appears that this was wishful thinking, as the ErrorCode .-2 is back again.  However, it is extremely difficult to identify under which circumstances it occurs and to debug as it is not limited to a particular embedded visualization and nor does it appear consistently.  It makes me wonder whether it has something to do with a time out when trying to return a visualization.  I am going to raise a support case to see if that leads to a solution.

kishore3k
Partner
Partner

Hello @rbartley 

Look for this API and handle the error code accordingly.

I am sharing sample where I am suppressing any error except ERROR CODE= 5 or 16 which is section access - Access Denied and connection lost to server errors and I am calling different modal to let the users know of the same.

 

        qlik.setOnError(function (error) {
            $rootScope.qlikError = error.message;
            if (error.code == 5) { //Access Denied
                AccessErrorModal();
            } else if (error.code == 16) { //Connection Error
                ConnectionErrorModal();
            }
        });