Qlik Community

Qlik Sense Deployment & Management

Discussion board where members learn more about Qlik Sense Installation, Deployment and Management.

korsikov
Valued Contributor II

failed to start QRS after update to 1.1.0

i'm just update my Sense Server 1.0.2 to 1.1.0 and as a result does not work Server because  failure Qlik Sense  repository service.

I attach error log. The text identifies the main cause.

Fatal exceptionObject reference not set to an instance of an object.?vAn exception was thrown while invoking the constructor 'Void .ctor()' on type 'DatabaseContext'. ---> Object reference not set to an instance of an object. (See inner exception for details.)
Tags (3)
7 Replies
korsikov
Valued Contributor II

Re: failed to start QRS after update to 1.1.0

not found a solution. Export all applications, and made a clean installation of the central node and the second node. Import applications back, do the cluster configuration

celindho
Contributor

Re: failed to start QRS after update to 1.1.0

Hi,

How did you export all your applications? Since QMC is down, i can't get to them that way...

-Christian

korsikov
Valued Contributor II

Re: failed to start QRS after update to 1.1.0

backups, regular backups save administrator ass. I use a virtual server, or before installing I do spanshot

But there is always a back-up method. just copy the application from c:\ProgramData\Qlik\Sense\Apps\ the directory, add them to the expansion of QVF and open a desktop or again import to server..

celindho
Contributor

Re: failed to start QRS after update to 1.1.0

Ok, Thanks. This was our own internal test server so we did not have backups running. No big harm done, as most of the stuff was garbage anyway

-Christian

korsikov
Valued Contributor II

Re: failed to start QRS after update to 1.1.0

I have exactly the same situation. Developers tortured him with their applications. It is better to break the test server that would production everything worked well.

Highlighted
celindho
Contributor

Re: failed to start QRS after update to 1.1.0

Hi, I have now updated an other site to 1.1. without problems. I'm now trying to pinpoint what might make a difference here.

Can you recall if you manually shut down the Qlik Services before running the update?

On the site where update failed, I had shut down the services before upgrading whereas on the site where update was a success, I did not shut down the services manually.

BR,

-Christian

korsikov
Valued Contributor II

Re: failed to start QRS after update to 1.1.0

tried to stop all services before upgrading. All the same, the error has not changed. The server does not work.

Community Browser