Skip to main content

QlikView App Dev

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Announcements
Welcome to Qlik Community! Check out our new navigation! FIND OUT MORE
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Not applicable

Bugs(?) in 9.0 Release

Hi,

Sorry, I wanted to file this in the beta-Buglist but apperently I was a few hours late. However I experience some strange errors with the OCX.

- The first one is that after bug #20763 was corrected, a call to QlikOcx.OpenDocument() now correctly returns a reference to the opened document and also QlikOcx.ActiveDocument is set correctly. This is however not the case if QlikOcx.CreateDocument ist called. It correctly returns a reference, but QlikOcx.ActiveDocument remains null and also a subsequent call to QlikOcx.HasOpenDocuments returns false.

- The second one is that I get a ComException with the errorcode

HRESULT: 0x80020003 (DISP_E_MEMBERNOTFOUND)

whenever I try to set QlikOcx.ProductLevel. An additional problem is that the enum QVX_LVL_ALL seems to only contain a single constant for QVX_LVL_DEVELOPER. The previously available ones for QVX_LVL_ANALYZER, QVX_LVL_ANALYZER_PLUS, QVX_LVL_PROFESSIONAL and QVX_LVL_ENTERPRISE are apperently missing.

- A third problem I just found is that if I do the following:

Ocx.OpenDocument("D:\\APIguide.qvw");

var report = Ocx.Application.CreateEmptyReport();
report.Id = "myReportId";

Ocx.ActiveDocument.AddUserReport(report);
Assert.IsNotNull(Ocx.ActiveDocument.GetUserReport(report.Id));

The call to GetUserReport results in an COMException with HRESULT E_FAIL error.

GetReport and GetDocReport on the other hand return the previously added report correctly.

Cheers, Karsten

0 Replies