Qlik Community

QlikView App Dev

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Announcements
Customer & Partners, DEC. 9, 11 AM ET: Qlik Product & Strategy Roadmap Session: Data Analytics REGISTER NOW
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Not applicable

Executing Macro in qlikview

Hi,

Have an annoying problem in Qlikview. I am not able to execute any Macro. when i press a button that is set to execute a Macro it will show the Macro Code, not execute the macro.

I have done the following to try to solve this particular problem:

     *Checked security settings for macro

     *Checked settings in macro script

     *Checked settings in Sheet/User/Document properties.

     *Reïnstall Qlikview completely.

Do you have any suggestions as to what it could be?

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable
Author

Found the solution, or the cause of my problem, looks like it was because i did not have office installed.

View solution in original post

13 Replies
bbi_mba_76
Partner
Partner

Hi,

I suppose you have tried to run a macro from different qvws.

Which version do you have? what about the OS? only qlik is affected?

could you try with another pc?

NareshGuntur
Partner
Partner

Hi,

Does the macro code works fine when you test run it in macro window?

Cheers,

Naresh

Not applicable
Author

Yes I have tested macro's form different QVW's, my colleague is able to execute the macro's. So they work.

Version: 11.20.12235.0 SR5 64bit

OS: Win 8.1

I am able to execute Macro's in excel.

Not applicable
Author

Yes it checks fine

PradeepReddy
Specialist II
Specialist II

There might be some mismatches in naming conventions...

Please check the settings in Macro window...

If possible, can you please upload the doc..?

Not applicable
Author

Of course, I have to mention probably. I do not have Excel on my computer, i use Open Office.

this is just a sample for Macro which exports to Excel, QLikview normally exports it directly using the XL button to Open Office.

Not applicable
Author

Strange i tested this macro(see attachment) and this seems to be working

PradeepReddy
Specialist II
Specialist II

Pls change the macro settings...


Current Local Security  --> Allow System access


I have executed successfully after doing the changes.


Thansk,

Pradeep

jerrysvensson
Partner
Partner

Can you give us your macrocode?

It will be easier to find the problem then.