Qlik Community

Ask a Question

QlikView App Dev

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Announcements
Support Cases coming to Qlik Community Oct. 4! Start chats, open cases, explore resources: READ DETAILS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
paul_ripley
Creator III
Creator III

Macro parse failed: Functionality was lost

Hello

We have a macro that exports objects to Excel.  We run it from the access point.  It works for a group of users but for others they get the message

Macro parse failed: Functionality was lost

exportToExcel_variant3     (which is the macro name)

Error: ActiveX component cant create object. 'Excel.Application'

The users have allowed macros, so I don't think this is the reason.

It works for me but I am an admin on the server (as I think the others users are who can run the macro - could just be a coincidence?)

Does anyone have any idea if there is an IE setting controlling this?

Thanks

Paul

13 Replies
paul_ripley
Creator III
Creator III
Author

Hi Marcus

Actually ctrl-shitft-m did work and change the macro settings

Thanks

Paul

beck_bakytbek
Master
Master

you are welcome,

learning by doing

athompsonhp
Contributor III
Contributor III

I am running into the same issue.  I followed your discussion thread and there seems to be something missing.

"Try to activate it"  then you responded "Hi that did work after all - Many thanks for your help".  Can you shed some light on the steps that you took?  Thanks.

paul_ripley
Creator III
Creator III
Author

Hi Andy

I just went over to the users computer, and asked her to do ctrl-shift-m.  Then got her to click 'Give system access to module script' the 'OK'

And this worked for her

Paul