Qlik Community

Ask a Question

QlikView App Dev

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Announcements
LINKEDIN LIVE: Democratizing data to enhance customer-centricity. JULY 29TH REGISTER TODAY
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Not applicable

Not Loading all rows from csv

I'am still strugling with the load because some rows arent loaded.

My loading:

LOAD Distinct Year,

     Week,

     RaisedDate,

     id,

     UPPER(RaisedBy) as RaisedBy,

     UPPER(sFrom) as sFrom,

     sFromName,

     UPPER(sTo) as sTo,

     sToName,

     MOD,

     REA,

     UPPER(Responsible) as Responsible,

     Auth,

     Val as Currency,

     ST,

     Category,

     Reason,

     ProgramName,

     UPPER(RaiserPlant) as RaiserPlantID,

     UPPER(Haulier) as Haulier

FROM

[..\External Sources\EPG_Freight\Rpt_Lamas_Q.csv]

(txt, utf8 , embedded labels, delimiter is ',' , no quotes,no

eof , filters(

Remove(Row, RowCnd(CellValue, 15, StrCnd(contain, 'Z')))

));

Line Loaded ->

2014,24,13/06/2014,936545,MMEJIA,80004917,NICHICON AMERICA CORP,179w,AS Saucito Warehouse,AIRF,912,179B,82.47,USD,K,Production Schedule Adherence (InBound),increase within lead time.,B299,179B,FF1122201302,

Line not loaded ->

2014,24,13/06/2014,936546,EMENEZEZ,altaa,ON ONAS,F676B,AAAA AUTOMOVEIS,AIRF,985,ALTAA,883,BRL,K,"Special event, Disast, Strk (Outbound)",Embarque aereo devido a falta de volume para estufar a carreta,FAA,ALTAA,2927,

I've tried to remove the " and the inside comma but nothing. I've checked in the tableViewer and they arent loaded, i've also checked in notepad++ and the csv is UTF-8 without BOM. So i'am out of options

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable
Author

I've changed so many times the load params that at this time its kind a messed up, i solved the problem putting all by default:

FROM

(txt, utf8, embedded labels, delimiter is ',', msq, filters(

Remove(Row, RowCnd(Compound,

  RowCnd(CellValue, 15, StrCnd(contain, 'Z')),

  RowCnd(CellValue, 15, StrCnd(contain, 'z'))

))

)

Before the changes the problem i've \n in the csv file so it was the problem, so i've changed the load params.

Thanks anyway

View solution in original post

2 Replies
shane_spencer
Specialist
Specialist

It may help if you share the CSV file, but as test I copied your data in to a fresh csv and with the below settings it worked ok:

(txt, codepage is 1252, embedded labels, delimiter is ',', msq);

The no quotes looks a bit suspect to me - have you tried removing this?:

(txt, utf8 , embedded labels, delimiter is ',' , no quotes,no

eof , filters(

Remove(Row, RowCnd(CellValue, 15, StrCnd(contain, 'Z')))

));

Not applicable
Author

I've changed so many times the load params that at this time its kind a messed up, i solved the problem putting all by default:

FROM

(txt, utf8, embedded labels, delimiter is ',', msq, filters(

Remove(Row, RowCnd(Compound,

  RowCnd(CellValue, 15, StrCnd(contain, 'Z')),

  RowCnd(CellValue, 15, StrCnd(contain, 'z'))

))

)

Before the changes the problem i've \n in the csv file so it was the problem, so i've changed the load params.

Thanks anyway

View solution in original post