Skip to main content
Announcements
Live today at 11 AM ET. Get your questions about Qlik Connect answered, or just listen in. SIGN UP NOW
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
rcflores
Contributor II
Contributor II

QV Scalability Tool: NTLM authentication fails but document is accessible from Chrome

I am running into a problem where NTLM authentication from the QV Scalability Tool fails with a 401, but I am able to access the document normally from Chrome.

Is there any additional config that I need to do apart from ticking the NTLM box?

From the ScriptGenerator the NTLM box is ticked, and I have a simple scenario that simply opens a QV document. The source XML looks like this (actual document URL value blocked out with ####):

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<script method="JMeter" type="RegressionScript" qlikview="12" GUIversion="1.2">
<settings>
<document url="####" />
<thread duration="-1" loopcount="1" rampup="1" threadcount="1" />
</settings>
<variables>
<set value="..\Analyzer\JMeterExecutions\{SCRIPTNAME}_{HOSTNAME}_[{THREADCOUNT}-{RAMPUP}-{LOOPCOUNT}-{DURATION}]_${__P(DT)}.txt" name="LOGFILE" />
<set value="..\SupportFiles\seedfile1.txt" name="STANDARDRAND" />
<set value="..\SupportFiles\seedfile2.txt" name="CHARTRAND" />
<set value="" headers="" name="HEADERFILE" />
<set value="..\SupportFiles\doclist.txt" usereduced="FALSE" name="USEREDUCEDDOCS" />
<set value="" sectionaccess="FALSE" name="USESECTIONACCESS" />
<set value="" usebasicauth="FALSE" name="BASICAUTHENTICATION" />
<set value="" dosavebinaries="True" name="DOSAVEBINARYFILES" />
</variables>
<scenario>
<generic action="Access Point" label="" />
<generic action="Open Document" label="" />
<generic action="Timer Delay - UniformTimer" min="30" max="35" />
</scenario>
</script>

 

Once I execute this however, I end up with a 401 during authentication:

 

1590110384642,20,/QvAJAXZfc/Authenticate.aspx,401,Unauthorized,QlikView 1-1,,false,140,1,1,20

 

Consequently the resultant regression results file is empty (private data blocked out with ####):

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<testresult testname="####" QVSversion= "NoVersion" Document="####" timeStamp="2020-05-22-111141">
	<requestedobject action="Open Document with SA #2" id="####" inputValue="" threadIteration="1" testLoop="0">
	</requestedobject>
</testresult>

 

 I've been trying to get this to work for some time now so any help would be greatly appreciated. 

2 Replies
PawelF
Employee
Employee

Just a quick question which version of the product are you using?

rcflores
Contributor II
Contributor II
Author

QlikView version 12, client build number 12.0.20001.0