Skip to main content
Announcements
See what Drew Clarke has to say about the Qlik Talend Cloud launch! READ THE BLOG
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Not applicable

Qlik Web Connector - Google Analytics issue

Hello everybody !

I have an issue when i try to connect with the qlik web connector as you can see on the file i link

error.PNG

17:48:56 An error occurred while trying to authenticate. (status code = 500, Le serveur distant a retourné une erreur : (403) Interdit., HttpStatusCode: Forbidden, StatusCode: 403, StatusDescription: Forbidden, Message: Le serveur distant a retourné une erreur : (403) Interdit., ResponseBody: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN"> <html><head> <title>403 Forbidden</title> </head><body> <h1>Forbidden</h1> <p>You don't have permission to access / on this server.</p> <p>Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.</p> </body></html> )

Is anyone already experienced this error ? I copy past the authentifcation code when i select my GA account and when i press "SAVE" tadaaaaaaa

Can you help me please ?

5 Replies
chrisbrain
Partner - Specialist II
Partner - Specialist II

Hi - Can you confirm that you can log into the normal Google Analytics site:

  • from the same machine
  • using the same account
  • using Internet Explorer
beeido.com - BI | Software | Qlik Integration Services
GitFirst - A CI/CD solution for Qlik Sense
Not applicable
Author

Hi Chris,

Thank you for your answer !

From the same machine : OK

Using the same account : ? I think YES what do you mean by that ?

Using IE : I was on Google Chrome, but I just checked it on IE : same error message..

Still stuck...

Any idea ?

chrisbrain
Partner - Specialist II
Partner - Specialist II

Hi - Sorry I didn't see an alert to know you had replied to this. Just to be clear here - I am asking if you can log into:

https://analytics.google.com/

(Not Qlik Web Connectors) - is this what you tried from IE?

beeido.com - BI | Software | Qlik Integration Services
GitFirst - A CI/CD solution for Qlik Sense
Not applicable
Author

Hi Chris !

Sorry for the late (very late) answer but it's ok ! It was a proxy setting that i forgot to put in the deploy.config file ! Now it's working fine ! Thx

chrisbrain
Partner - Specialist II
Partner - Specialist II

Ok great, thanks for the update.

beeido.com - BI | Software | Qlik Integration Services
GitFirst - A CI/CD solution for Qlik Sense