Skip to main content
Announcements
Qlik Connect 2024! Seize endless possibilities! LEARN MORE
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
mstoler
Partner - Specialist
Partner - Specialist

Internal server error with Google Analytics

Hello,

I am using the Qlik Web Connectors to access Google Analytics.  

On a schedule reload every few days I get the error:

 

Error: Internal Server Error

 

If I run it again it usually works.

 

Does anyone else have this problem>

Thanks,

 

Michael

10 Replies
nishika
Partner - Contributor III
Partner - Contributor III

Hi micheal,

 

Have you found the solution ?

 

Sooraj_Suresh
Former Employee
Former Employee

@mstoler 

What version of QlikSense and Qlik Web connector are you using?

Do you use Standard/Legacy mode script?

Do you have any SSL cert inmplemeted for webconnectors?

Did you check if the hostname where the webconnector is installed is given correctly in the script like try with hostname/FQDN.

 

Best Regards

Sooraj Suresh

mstoler
Partner - Specialist
Partner - Specialist
Author

What version of QlikSense and Qlik Web connector are you using?

Nov 2020

Do you use Standard/Legacy mode script?

Standard

Do you have any SSL cert inmplemeted for webconnectors?

No

Did you check if the hostname where the webconnector is installed is given correctly in the script like try with hostname/FQDN.

We can try that

 

Also this error occurs very randomly.   We run the connectors every day and it may occur a few times a month.

I think we can maybe add error correcting in the scripts.

Michael

 

chrisbrain
Partner - Specialist II
Partner - Specialist II

Hi - Could you check to see if there is any more detail in the log files for Qlik Web Connectors?

beeido.com - BI | Software | Qlik Integration Services
GitFirst - A CI/CD solution for Qlik Sense
markus_myllymaki
Partner - Contributor II
Partner - Contributor II

Did you manage to find any solution for this "Internal Server Error" issue which occurs every once and a while?

I've lately struggled with same issue. It didn't happen before. 

It may have something to do with parallel or semi-parallel active web connects. We are reading Google Sheets and same  Sheet may be used both in Test environment and Prod environment. They are totally separate servers but Google Drive Account is the same.

mstoler
Partner - Specialist
Partner - Specialist
Author

Hello,

No, I have not found a solution other than just running it again and most times it works.

 

Michael

Anil_Babu_Samineni

Important: Have you raised qlik support case?

Please add me Anil_Babu_Samineni to interact faster when reply back. Speak low think High.

Before develop something, think If placed (The Right information | To the right people | At the Right time | In the Right place | With the Right context)
mstoler
Partner - Specialist
Partner - Specialist
Author

Hello,

No.

I will after I upgrade to the current version.

Michael

 

markus_myllymaki
Partner - Contributor II
Partner - Contributor II

I raised a support ticket this week and root cause was found: Too many API calls per minute.  60 is a limit. Error message in Web connector log was something like this:

Support adviced me to try the workaround below (Enabling multiple users for Qlik Web Connectors):

https://community.qlik.com/t5/Knowledge/How-to-enable-multiple-users-for-Qlik-Web-Connectors/ta-p/19...

 

We were however in quite a hurry and tried different approach first. We collected all Web Connector read clauses into one qvd generator app (.qvf) and added some sleep() commands there. Let's see if that works. So far so good.