Skip to main content

Deployment & Management

Discussion board where members learn more about Qlik Sense Installation, Deployment and Management.

Announcements
QlikWorld 2023, a live, in-person thrill ride. April 17 - 20, 2023, in Las Vegas! REGISTER TODAY
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Not applicable

Qlik Sense App shows future Data reload time

Greetings Community,

We have deployed Qlik Sense at a client site more than a month ago and this issue has been going on since then.

If i understand correctly Qlik Sense uses the Servers local time. The issue is that the 'Data Last loaded' time shows a future time.

I understand that 'Data Last loaded' time is the time when the reload happened(automated or manually triggered) but it looks like Sense Server records a time in the future. The difference is almost of half an hour.

Has anyone come across this ? Though it not a critical issue, we'd like to understand the reason behind the same.

7 Replies
korsikov
Partner - Specialist III
Partner - Specialist III

Maybe you have the wrong time is set on the server?

I would start with checking that

Not applicable
Author

Hi Alexander,

Appreciate your response, but we have already checked the time on the server. The time on the server, on which Sense is installed is right. Sense is showing time ahead of the Server

korsikov
Partner - Specialist III
Partner - Specialist III

As I understand it you have it turns out that "Data last loaded" in the same application available in the future? And what time zone the server? And what expression is used to determine and display the date last load in the application.

Not applicable
Author

Has anyone faced similar issue earlier ??

Not applicable
Author

Hi Alexander,

I am not using any expression for it. I'm referring to the time displayed by the app when you click on it(Data Last Loaded), along with the Name of the App and the stream it is published to.

korsikov
Partner - Specialist III
Partner - Specialist III

I understood you. No I can not simulate your situation. My servers all working correctly. And in the event logs recorded with the correct time?

Not applicable
Author

I suggest you or the client to contact Support.