Qlik Community

Deployment & Management

Discussion board where members learn more about Qlik Sense Installation, Deployment and Management.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
GaryCollins
Contributor II
Contributor II

QlikSense Server Installation Failed

Hello everyone,

unfortunately following a new server creation I need to reinstall QlikSense on a Windows 2019 Standard server.
I followed several posts where they had the same error as me:
MSI (s) (68:EC) [14:12:40:055]: Product: PostgreSQL125 -- Installation failed.

MSI (s) (68:EC) [14:12:40:056]: Windows Installer installed the product. Product Name: PostgreSQL125. Product Version: 14.20.5. Product Language: 1033. Manufacturer: QlikTech International AB. Installation success or error status: 1603.

I have already tried several solutions, namely:
-Updated with windows Update to the latest security and version versions.
-Installed Microsoft Visual C++ 2010 Service Pack 1 Redistributable Package x64.
-Deleted the folders %ProgramData%/Qlik and %ProgramData%/Package Cache
-Always started the installation by administrator
-Set the folder where I'm going to install Qlik to share (with relative write permissions)

 

But unfortunately I haven't been able to solve it yet....
Attached the log.

Thanks to all for the help.

 

P.S. Log files are not supported and I'm forced to insert a pdf file.

1 Solution

Accepted Solutions
GaryCollins
Contributor II
Contributor II
Author

Update: I was able to fix the problem by downloading the new August x64 server version.

 

Thank you

View solution in original post

3 Replies
GaryCollins
Contributor II
Contributor II
Author

Update: I was able to fix the problem by downloading the new August x64 server version.

 

Thank you

Qlik_Administrator_Dude

Gary,
I ran into this issue before on an upgrade. Read carefully because it doesn't sound like it will work: 

Run the installation, let it fail, run it again. Literally just say ok and run the installer again. It will continue past that point (in my experience). 

Try it an let me know if it works. Good Luck -

GaryCollins
Contributor II
Contributor II
Author

Thank you for your reply, I was able to solve it because I had mistakenly downloaded the Windows Server 2012 x64 version and not Windows Server x64.
After that I started the installer and it didn't give any problems anymore.