Qlik Community

Deployment & Management

Discussion board where members learn more about Qlik Sense Installation, Deployment and Management.

Announcements
Coming Aug. 9: New Simplified Authoring for Qlik Sense SaaS – For Details, CLICK HERE
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
aadil_madarveet
Partner - Creator II
Partner - Creator II

Qlik Sense Central node not starting up

Hi All,

I have a central node and 2 rim nodes in a cluster. I am running Qlik Sense April 2020 P2.

Recently.. some issue has happened and the entire cluster is down.

I have stopped the services on two rim nodes and restarted the central node.

Now, the central node is not coming online. The repository service system log is showing below lines consistently and not doing anything else.

172 20210515T143054.883-0500 INFO CENTRALNODE System.Repository.Repository.QRSMain 15 9b164109-3efe-4451-88bb-1f925f6b57c8 SERVER1\QLIKADMIN Waiting for initial configuration to be run by node installed on RIMNODE1 9b164109-3efe-4451-88bb-1f925f6b57c8

RIMNODE1 is not a failover node. Somehow the central node is waiting for this node. I have started the services on RIMNODE1 and still the central node does not communicate with RIMNODE1 and come online.

What could be the issue causing this behaviour.

Thanks,

Aadil

 

Labels (1)
  • Other

1 Solution

Accepted Solutions
PadmaPriya
Support
Support

Hello @aadil_madarveet 

 

Please follow the below article:

https://community.qlik.com/t5/Knowledge-Base/Rim-node-registration-or-connection-fails-cannot-reach-...

 

Thanks,

Padma Priya

Help users find answers! Don't forget to mark a solution that worked for you! If already marked, give it a thumbs up!

View solution in original post

3 Replies
Gysbert_Wassenaar

I've found this article: https://support.qlik.com/articles/000055123

If that doesn't help I suggest opening a ticket with Qlik Support.


talk is cheap, supply exceeds demand
aadil_madarveet
Partner - Creator II
Partner - Creator II
Author

Thanks for the link. I already checked it. The Central node and Rim node both have proper host.cfg files.

Thanks,
Aadil

PadmaPriya
Support
Support

Hello @aadil_madarveet 

 

Please follow the below article:

https://community.qlik.com/t5/Knowledge-Base/Rim-node-registration-or-connection-fails-cannot-reach-...

 

Thanks,

Padma Priya

Help users find answers! Don't forget to mark a solution that worked for you! If already marked, give it a thumbs up!