Qlik Community

Ask a Question

QlikView App Dev

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Announcements
Our next Qlik Insider session will cover new key capabilities. Join us August 11th REGISTER TODAY
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
paul_ripley
Creator III
Creator III

Macro parse failed: Functionality was lost

Hello

We have a macro that exports objects to Excel.  We run it from the access point.  It works for a group of users but for others they get the message

Macro parse failed: Functionality was lost

exportToExcel_variant3     (which is the macro name)

Error: ActiveX component cant create object. 'Excel.Application'

The users have allowed macros, so I don't think this is the reason.

It works for me but I am an admin on the server (as I think the others users are who can run the macro - could just be a coincidence?)

Does anyone have any idea if there is an IE setting controlling this?

Thanks

Paul

13 Replies
paul_ripley
Creator III
Creator III
Author

Hi Marcus

Actually ctrl-shitft-m did work and change the macro settings

Thanks

Paul

beck_bakytbek
Master
Master

you are welcome,

learning by doing

athompsonhp
Contributor III
Contributor III

I am running into the same issue.  I followed your discussion thread and there seems to be something missing.

"Try to activate it"  then you responded "Hi that did work after all - Many thanks for your help".  Can you shed some light on the steps that you took?  Thanks.

paul_ripley
Creator III
Creator III
Author

Hi Andy

I just went over to the users computer, and asked her to do ctrl-shift-m.  Then got her to click 'Give system access to module script' the 'OK'

And this worked for her

Paul